EN
Latvijas Jauno zinātnieku apvienības (LJZA) pārstāvis Jānis Liepiņš pastāstīja par sadarbības pieredzi ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM). Uģis Prauliņš un Haralds Matulis informē par 28. aprīlī ieplānoto semināru ar Kultūras ministriju. Rīgas Dome atsūtījusi kultūras, sporta un izglītības pasākumu integrēto plānu.
24. martā Nacionālās Kultūras padomes sēdē notika pagājušā gada rudenī izveidotās Funkciju audita grupas ziņojums. Piedāvājam grupas vadītājas Evitas Sniedzes ziņojuma kopsavilkumus. Pamata atziņa, ka darbs jāturpina, sadarbībā ar Kultūras ministriju rūpīgi un detalizēti izanalizējot visas nozares.
Ceturtdien, 2010.g. 11.martā 11:00 Kultūras ministrijā tikās AKKA/LAA (prezidente Māra Zālīte, izpilddirektore Inese Paklone, AKKA/LAA jurists Imants Belogrīvs) un Kultūras ministrijas pārstāvji (kultūras ministrs Ints Dālderis, KM juristes Ilona Tomsone un nodaļas vadītāja Daina Āboliņa) lai pārrunātu grozījumus Autortiesību likumā; kā pieaicinātā puse piedalījās arī Latvijas Radošo savienību padomes priekšsēdētājs Uģis Prauliņš.
12. februārī Kultūras ministrijā notika darba seminārs par kultūras tūrisma attīstību – „Kultūras pasākumu koordinācija un piedāvājumu klāsts dažādām mērķauditorijām”. Semināra mērķis bija apzināt Latvijas kultūras iestāžu un nevalstisko kultūras institūciju pasākumu piedāvājumu, lai savstarpēji koordinējot pasākumu norises laikus un vietas, kā arī izstrādājot piedāvājuma pasniegšanas un popularizēšanas efektīvākās formas, varētu piesaistīt lielāku mērķauditoriju un gūt lielākus ienākumus.
10. februārī notika Latvijas Radošo Savienību padomes (LRSP) pārstāvju Uģa Prauliņa un Haralda Matuļa tikšanās ar kultūras ministru Intu Dālderi, kurā piedalījās arī Kultūras ministrijas (KM) Budžeta un investīciju nodaļas vadītāja Baiba Zakevica un Kultūrpolitikas departamenta direktores p.i. Jolanta Treile. Tikšanās laikā tika runāts par KM prioritātēm un budžetu 2010. gadā, KM un nevalstisko organizāciju sadarbību, NVO finansējuma programmu no KM budžeta, un Valsts Kultūrkapitāla fondu.
8. februārī notika Latvijas Radošo savienību padomes (LRSP) biedru sapulce un par priekšsēdētāju uz diviem gadiem atkārtoti tika ievēlēts Uģis Prauliņš.
2010. gada 24. aprīlī plkst. 11.00 visā Latvijā notiks “Lielā talka”. Radošo savienību padome piedalīsies talkā un aicina visus piebiedroties! Tas būs simbolisks solis no radošo puses – būt vienotiem ar pārējo sabiedrību, un rādīt piemēru, izdarot vienkāršu, derīgu lietu savas Zemes labā! Talka notiek visās Latvijas pilsētās un novados, katrs aicināts talkot dzimtajā pusē, vai citur – tuvāk sirdij vai mājām.
Pirmdien, 25. janvārī, LRSP pārstāvjiem (Laima Žurgina, Dainis Grīnvalds, Haralds Matulis) bija tikšanās ar RD IKS komitejas vadītāju Eiženiju Aldermani. Piedalījās arī jaunā (kopš 15. janvāra) Kultūras pārvaldes vadītāja Dzidra Šmite (līdz tam Rīgas Centrālās bibliotēkas direktore), un līdzšinējā vadītāja Diāna Čivle, kas tagad pārcelta citā amatā un ir Rīgas kultūras galvaspilsētas direkcijas vadītāja. Kultūras pasākumu finansējums 2010. gadā atstāts nemainīts. Tiks veidota Ekspertu grupa kultūras, izglītības un sporta pasākumu izvērtēšanai Rīgas pilsētā.
Publicējam pārskatu par būtiskākajām LRSP aktivitātēm 2009. gadā. Iezīmīgākie notikumi: martā tika nodibināta Kultūras alianse ar Laikmetīgās kultūras NVO asociāciju (LKNVOA), kopš aprīļa LRSP un LKNVOA pārstāvji uzsāka darbību Nacionālajā Kultūras padomē (NKP), 1. jūnijā notika LRSP plēnums Nacionālajā teātrī, kopš augusta sadarbība ar Rīgas Domi (RD) un darbība Konsultatīvajā padomē kultūras jomā, visa gada garumā VKKF aizstāvība.