EN
16. decembrī notika Rīgas Domes konsultatīvās Kultūras padomes pirmā sēde. No nevalstiskajām organizācijām bija Solvita Krese, Gundega Laiviņa, Haralds Matulis, no KM Mārtiņš Vanags, kā arī RD kultūras iestāžu vadītāji. Sēdes galvenie jautājumi bija: notikusī Izglītības un kultūras departamentu apvienošana, kultūras jomas budžets un prioritātes Rīgas kultūras pasākumiem 2010.gadā.
Publicējam Ievas Romanovas ziņojumu (EN) par LRSP aktivitātēm 2009. gadā un citiem nozīmīgākajiem notikumiem Latvijas kultūrā, kas tika nolasīts LRSP starptautiskās jumtorganizācijas ECA (European Council of Artists) ģenerālasamblejā, kas novembrī norisinājās Maltas pilsētā Floriānā. Pievienojam arī pārskatu (LV) par ģenerālasamblejā apspriestajiem jautājumiem.
Latvijas Radošo savienību padome piedalās starptautiskā ARTACC projektā, kura mērķis ir sniegt praktiskas zināšanas un iemaņas radošo profesiju pārstāvjiem, lai tie spētu sekmīgāk īstenot savas radošās idejas un veiksmīgāk tās 'pārdot' kultūras tirgū. Divi galvenie apmācības virzieni – coaching un radošs mārketings.
4. novembrī notika LKNVOA un LRSP pārstāvju tikšanās ar Rīgas Domes Izglītības, Kultūras un sporta (RD IKS) komitejas vadītāju Eiženiju Aldermani, lai pārrunātu kultūras jomas finansējumu un attīstības stratēģiju pēc Kultūras departamenta plānotās reorganizācijas.
Latvijas Radošo savienību padomes (LRSP) rīkotajā akcijā “Es par kultūru” muzejos, teātros, kultūras namos, mūzikas un mākslas skolās, kinoteātros, bibliotēkās, grāmatnīcās un internetā kopā parakstījušies 42 564 Latvijas iedzīvotāju, apliecinot, ka kultūra tiem ir svarīga. Mēs gribam cerēt – tas neļaus turpmāk apgalvot, ka Latvijas sabiedrībai kultūra nav prioritāra.
2009. gada 14. oktobrī plkst 10:00 LR KM notika LKNVOA pārstāvju Zanes Kreicbergas(LKNVOA, LJTI) un Solvitas Kreses (LKNVOA, LMC)tikšanās ar kultūras ministru Intu Dālderi par finansējumu NVO un VKKF Kultūras ministrijas 2010. gada budžeta ietvaros.
2009. g. 22. septembrī notika LRSP, Dziesmu svētku biedrības un UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas pārstāvju tikšanās. Tika apskatīti jautājumi par Dziesmu un deju svētku tradīcijas apdraudējumu likvidētā finansējuma dēļ, kā arī pārrunātas konkrētas sadarbības iespējas LRSP, UNESCO un Dziesmu svētku biedrības starpā.