EN

LR Ministru kabineta (MK) 3. oktobra sēdē tika skatīts Likumprojekts "Radošo personu statusa un profesionālo radošo organizāciju likums”. Kabinets lēma atbalstīt iesniegto likumprojektu un Valsts kancelejai sagatavot likumprojektu iesniegšanai Saeimā.

2017. gada 22. septembrī notika Baltijas asamblejas Izglītības, zinātnes un kultūras komitejas sēde. Komitejā ir pārstāvēti visu triju Baltijas valstu parlamentu deputāti, un tās sanāksmes notiek vienu reizi gadā katrā no trim Baltijas valstīm. Šīs tikšanās tēma bija visu triju valstu kultūrkapitāla fondu darbība un valstu atbalsts kultūrai Baltijas valstīs. Baltijas valstu politiķi uzklausīja katras valsts pieredzi, kā tiek finansēta kultūra gan Latvijā, gan Igaunijā, gan Lietuvā, gan arī kā darbojas Ziemeļu kultūras fonds ziemeļvalstīs. 

Saeima 28.jūlijā pieņēma likumus nodokļu politikas reformas īstenošanai. Ar to, kādas izmaiņas gaidāmas no nākamā gada 1.janvāra, piedāvājam iepazīties infografikā.

Saeima piektdien, 28.jūlijā, galīgajā lasījumā pieņēma likumus, lai no nākamā gada valstī īstenotu nodokļu politikas reformu. Reforma paredz, ka obligātās sociālās apdrošināšanas iemaksas no 2018.gada būs jāveic arī no autoratlīdzības.

Vēlamies Jūs informēt par gala rezultātu saistībā ar ziedojumu regulējumu, kas nodokļu politikas reformas ietvaros  bija pakļauts ievērojamiem ierobežojumiem, kas nozīmētu strauju ziedojumu apjomu kritumu un no tā izrietošās sekas daudzām NVO. 

Saeima piektdien, 28.jūlijā, galīgajā lasījumā pieņēma likumus, lai no nākamā gada valstī īstenotu nodokļu politikas reformu. Jaunā tiesiskā regulējuma izskatīšanas gaitā par likumprojektu virzību atbildīgās Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Vucāns atzīmēja, ka “nodokļu politikas reforma paredz būtiskas izmaiņas iedzīvotāju ienākuma nodoklī un sociālajās iemaksās, jaunu nodokļa maksāšanas režīmu uzņēmumiem un izmaiņas mikrouzņēmumu nodokļa maksātājiem, kā arī lielākus atvieglojumus ģimenēm ar bērniem un iedzīvotājiem ar zemākiem ienākumiem. Lai īstenotu tā sauktos lielos reformas pasākumus, paredzēti arī kompensācijas mehānismi, un tie galvenokārt saistīti ar ēnu ekonomikas 

Radošo savienību padome meklē asistenti/-u nepilna laika darbam.

darba pienākumi:

Kārtot lietvedību un projektu dokumentāciju; administrēt mājaslapas saturu; veikt nepieciešamo komunikāciju ar organizācijas biedriem un sadarbības partneirem; organizēt sēdes un sapulces; protokolēt LRSP sēdes; asistēt pētījumu veikšanā; citi saimnieciski pienākumi 

Portāls KasJauns 7.jūnijā bija publicējis izklaidējošu, bet kļūdainu informāciju par Latvijas Radošo savienību padomes (RSP) 2016. gadā veikto pētījumu “Kultūras periodikas finansējums Latvijā”.

Radošo savienību padome apkopoja datus par radošo personu situāciju 3 Baltijas valstīs trijās kategorijās: likumdošana un sociālais nodrošinājums; profesionālo radošo organizāciju atbalsts; radošā darba atbalsts radošās stipendijas.