EN

Aicinām visas radošās personas un kultūras NVO rakstīt Latvijas Radošo savienību padomei (RSP) par grūtībām un risināmām problēmām, ar ko nākas saskarties šajā ārkārtas situācijas laikā – īpaši, ja neizdodas pieteikties "dīkstāves pabalstam" vai saņemt citu valsts izstrādāto palīdzību.

Sakarā ar ārkārtas situāciju Latvijā, Latvijas Radošo savienību padome darbu pie Radošo personu atbalsta programmas turpina atttālināti! Konsultācijas sniedzam telefoniski (+371 26146487) un e-pastā (atbalsts@makslinieki.lv). Iesniegumus pieņemam elektroniski  ar elektronisko parakstu uz pieteikuma veidlapas vai pa pastu – Baznīcas iela 37-3, Rīga, LV-1010.

No 6. janvāra atsāksim pieņemt pieteikumus Radošo personu atbalsta programmā. 

Priecīgus svētkus vēlot,
Latvijas Radošo savienību padome

Pateicoties Latvijas Radošo savienību padomes iniciatīvai un Kultūras ministrijas atbalstam, VKKF padome pieņēma lēmumu 2020. gadā organizēt VKKF vēsturē nebijušu konkursu – “Jaunrades stipendiju mērķprogramma”. 

No 2. decembra sāksim pieņemt pieteikumus Radošo personu atbalsta stipendijām 2020. gadam! Gaidīsim pieteikumus īslaicīgas ienākumu neesamības un īslaicīgas darba nespējas gadījumā radošām personām darbspējas vecumā, kā arī pensionāriem ārstniecības un komunālo maksājumu daļējai segšanai.

Informējam, ka no 2019. gada 26. septembra veiktas izmaiņas Radošo personu atbalsta pasākumu programmas nolikumā. Izmaiņas saistītas ar atbalsta stipendiju pensionāriem ārstniecības izmaksu un elektrības un apkures maksājumu daļējai segšanai.

26. septembrī  apstiprināta Nacionālā attīstības plāna 2021. - 2027. gadam (NAP2027) pirmā redakcija, kas oktobrī tiks nodota sabiedriskajai apspriešanai. Latvijas Radošo savienību padome un Laikmetīgās kultūras NVO asociācija piedalījās NAP2027 pirmās redakcijas izstrādē un starp galvenajiem uzdevumiem tika iekļauts arī mūsu kopēji virzītais uzdevums: „Atbalsts profesionālajai mākslinieciskajai jaunradei”, kā arī minēta nepieciešamība atbalstīt kultūras NVO.

No šī gada janvāra līdz jūlijam “Radošo personu atbalsta programmā” atbalstu saņēmušas 410 radošas personas. Programma ir bijusi tik pieprasīta, ka 2019. gadam piešķirtais finansējums ir teju izlietots, un jauni atbalsta pieteikumi šogad vairs netiks pieņemti.

Priecīga ziņa! Latvijas Radošo savienību padomē divi jauni biedri – Horeogrāfu asociācija un Latvijas Fotogrāfu savienība.