EN
Latvijas Radošo savienību padome un deviņu radošo savienību vadītāji pauž atbalstu valsts prezidentam Valdim Zatleram par lēmumu atlaist Saeimu. Saeimas atlaišana nav solis ar katastrofālām sekām, kuru neapzināšanos Prezidentam jau sākuši pārmest politiķi. Tieši otrādi – tā ir mums dota iespēja beidzot pagriezt kuģi vārdā Latvija virzienā uz tiesisku un demokrātisku valsti.
2011. gada 9. maijā LRSP biedru sapulcā tika izskatīti šādi jautājumi: VKKF NVO konkursa rezultāti, situācija ar Likumu par mākslinieka statusu, KM Radošo industriju padome, LRSP stipendiju programma u.c. jautājumi
2011. gada 4. aprīlī notika pirmā LRSP biedru sapulce pēc pāriešanas uz jaunajām telpām Dzirnavu ielā 135. Galvenie izskatītie jautājumi: Likums par mākslinieka statusu; kultūras laikraksts; LRSP Ziedojumu programma.
Kultūras un radošo industriju pārstāvji Latvijā ir augsti profesionāli savā specialitātē, taču zināšanu trūkums citās jomās bieži liedz tiem pilnvērtīgi konkurēt darba tirgū. Lai to mainītu, projekta ARTACC ietvaros tika izstrādātas 12 tālākizglītības programmas mākslinieku un kultūras iestāžu darbinieku izglītošanai – mākslas menedžmentā, radošajā uzņēmējdarbībā, projektu rakstīšanā, komunikācijā un sabiedriskajās attiecībās.
2011. gada 7. martā Latvijas Radošo savienību padome (LRSP) biedru sapulcē par priekšsēdētāju ievēlējusi teātra zinātnieci, mākslas zinātņu doktori Ievu Struku. 2011. gadā par LRSP galvenajiem mērķiem izvirzīti iknedēļas kultūras laikraksta atjaunošana, likuma par mākslinieka statusu izstrāde un pakāpeniska Valsts Kultūrkapitāla fonda finansējuma atjaunošana.
Martā piedāvājam 5 praktiskus seminārus par mākslas un biznesa tēmām. Semināri tiek rīkoti ES Leonardo da Vinci programmas atbalstītā projekta ARTACC ietvaros.
21. decembrī Kultūras ministrijā notika neformāla tikšanās par radošo industriju situāciju Latvijā. Pielikumā LRSP un LKNVOA kopīgi iesniegtie priekšlikumi, kā arī KM sagatavots apkopojums ar diskusijas dalībnieku ieteikumiem.
17. decembrī notika seminārs "Kā atrast finansējumu un sadarbības partnerus kultūras projektiem". Piedāvājam semināra materiālus: Prezentāciju, Valsts, nevalstisko un privāto kultūras organizāciju salīdzinājumu, Situāciju analīzi darba grupās.
1. Sadarbība ar Kultūras ministriju. 2. LRSP Pārstāvniecība. 3. Daiga Gaismiņa par VKKF un RD sēdēm. 4. Profesionālo radošo organizāciju likums + Mākslinieka statuss. 5. Laimas Žurginas Islandes projekts. 6. www.makslinieki.lv mājas lapa. 7. LRSP kongress 2011.g. 8. Tiek nolemts par nepieciešamu LRSP tikšanos ar kultūras ministri. 9. Nākošās LRSP sapulces laiks: 2011.g. 10. janvārī 17.30.