EN
Atlasīti 222 ieraksti

« 1 ... 19 20 21 22 23 Nākamā lapa »
aktualitātes
02.09.2008.
Latvijas Dizaineru savienība (LDS) aicina dizainerus, arhitektus, studentus, organizācijas u.c. interesentus līdz šī gada 15. septembrim pieteikt darbus “Profesionālajai GADA BALVAI DIZAINĀ” (turpmāk BALVA) un neformālajam konkursam “STIKLS UN STILS” .vairāk
01.09.2008.
No 2008. gada 2. septembra līdz 25. septembrim Latvijas Mākslinieku Savienības Starptautiskajā mākslas un izglītības centrā – Zvārtavas pilī un Latvijas Mākslas akadēmijā notiks starptautisks mākslas augstskolu pedagogu radošais simpozijs „Dialogs 2008”.vairāk
29.08.2008.
13. septembrī pulksten 10.00 visā Latvijā sāksies Lielā Talka, kuras patrons ir Valsts prezidents Valdis Zatlers.
Stāsta projekta „Pēdas” vadītāja, talkas koordinatore Vita Jaunzeme:
„Lielās Talkas ideja aizsākās pēc rakstnieces Annas Žīgures ierosmes, ņemot vērā Igaunijas pieredzi. Tas, ko paveica igauņi, bija tiešām lieliski – viņu talkā piedalījās 40 000 cilvēki. Anna Žīgure pauda domu, ka mēs varam tikpat un vēl vairāk. Radās rakstnieces aicinājums – par godu Latvijas 90. jubilejai sakopt valsti. Kāda dāvana gan varētu būt vēl labāka par savas zemes sakopšanu?
vairāk
25.08.2008.
Sākoties karam Gruzijā, reti kurš varēja (un drīkstēja) palikt vienaldzīgs. Gruzijas tautai tik grūtajā laikā ļoti bija nepieciešams atbalsts un solidaritāte. Arī LRSP pievienojās gan Eiropas Mākslinieku padomes (ECA) kopējam vēstījumam, gan, LRSP priekšsēdētāja Uģa Prauliņa personā, sūtīja atbalsta vēstuli Gruzijas kolēģiem. No Gruzijas latviešu biedrības AVE SOL savukārt tika saņemti atbilde un pateicības vārdi.vairāk
22.08.2008.
Latvijas Dizaineru Savienība sadarbībā ar izstāžu sabiedrību BT 1 un Rīgas Domi aicina visus profesionālajā jomā praktizējošos dizainerus un interjeristus piedalīties skatē – konkursā Gada balva dizainā, kas norisināsies oktobrī Dizaina mēneša ietvaros.
Skates mērķis – noteikt relatīvi labākos divu aizvadīto gadu dizaina un interjera sasniegumus Latvijā, apzināt un popularizēt kvalitatīvākos projektu risinājumus un sasniegumus Latvijas industriālajā un unikālajā dizainā.
vairāk
Oktobris - dizaina mēnesis
18.08.2008.
Dizaina mēneša mērķis ir pilnveidot izpratni par dizainu, tā vietu un lomu pasaules norisēs, virzīt dizaina pielietošanu valsts konkurētspējas un augstākas dzīves kvalitātes veicināšanai.
Dizaina mēnesis ir pasākumu kopums, kurā apvienotas vairāku rīkotāju plānotās norises. Visi pasākumi ir saistīti ar kopēju uzrunu sabiedrībai, lai pievērstu tās lielāku uzmanību un aktualizētu ar dizainu saistītus jautājumus. Dizaina mēnesis šogad sāksies 1. oktobrī un turpināsies visa mēneša garumā.
Cienījamie kolēģi!
13.05.8400.
Latvijas Radošo savienību padome - līdz ar to visas radošās savienības -
ir Eiropas Mākslinieku ECA sastāvā. Paziņojums par attieksmi pret karu Gruzijā.
Patiesā cieņā,
Uģis Prauliņš
Latvijas Komponistu savienības valde
Latvijas Radošo savienību padome

The European Council of Artists (ECA) as an international umbrella organisation of professional artists’ associations from 26 nations across Europe is horrified at Russia’s aggression against the sovereign Republic of Georgia waged on the pre-text of concern for the non-Georgian population of South Ossetia and Abkhazia which form an integral part of Georgia and whose differences with Georgia’s democratically elected government must be solely solved internally and on a bilateral basis.

The ECA is working to see a 21st century multi-national Europe unified by culture and common heritage and cannot accept practices that belong to the past and caused so much national and individual strife.

Led namely by concern for the civilian population, the ECA believes that a stop of all combat operations, genuine armistice and peaceful negotiations will settle the situation and allow the local peoples including artists to live peacefully and creatively.

European Council of Artists, Borgergade 111, DK-1300 Copenhagen K, ph. +45-35384401
e-mail: eca@eca.dk, web: www.eca.dk
06.08.2008.
Mūsu mājas lapas jūlija publikācijās jau trīs reizes esam stāstījuši par tēmām, kas joprojām varētu būt aktuālas katram profesionālam, radošam Latvijas māksliniekam. Vispirms atcerējāmies šā gada 2. jūnijā LRSP rīkoto preses konferenci, veltītu pagriezienam Latvijas vēsturē: 1988. gada LPSR Rakstnieku savienības valdes paplašinātajam plēnumam. Atcerējāmies, līdz pienāca nesenais 18. jūlijs: notika simpozijs par tēmu ”Kultūra un kultūrpolitika okupētajā Latvijā”. Arī par to stāstījām, vēl īpaši lūdzot rakstnieces Andas Līces atļauju publicēt viņas runu minētajā simpozijā – „Ar plaukstu virs acīm”. Jā, it kā stāstījām un runājām, it kā uz laiciņu varētu ļaut šīm tēmām pieklust, bet – Jūrmalā notika jauno izpildītāju konkurss „Jaunais vilnis”. Jā, tāds pasākums notiek jau kuro gadu, un – kas tur īpašs? Kas īpašs, ja mūsu Jūrmalā sabrauc prominentas Krievijas estrādes zvaigznes un drusciņ padižojas, pie viena ļaujot izpaustiem patiešām talantīgiem, cerīgiem jauniešiem? Kāpēc par to būtu jāraksta vēl arī LRSP mājas lapā? Kāpēc? Varbūt mēģināsim atbildēt kopīgi...vairāk
"Priekšaicinājums" Liepājā
04.08.2008.
Otro gadu augusta sākumā Liepājā notiek jauno autoru meistardarbnīcas, ko organizē LRS Liepājas nodaļa un par meistardarbnīcu vadītājiem arī jau otro gadu ir dramaturgs Dainis Grīnvalds un dzejnieks Eduards Aivars.
Šogad savas meistardarbnīcas atklājuši arī dzejnieki Jana Rūce, Jānis Hvoinskis un Agnese Matisone. Šodien un rīt būs divas spraigas literatūrai veltītas dienas, kad tiek sijāta jauno autoru dzeja, diskutēts par dzejas valodu, valodas kultūru internetā, žurnālistikas un literatūras mijiedarbību, jauniešu vidū jau apspriestās dzejas mapītes sagatavotas analīzei.
Arī kultūras un izklaides pasākumi ietilpst šo divu dienu amplitūdā. Ja pērn jaunie autori labprāt vakaru pavadīja pie rakstnieka Ērika Kūļa, tad šogad par citām naktsmājām nemaz nevarot būt ne runas. Arī šīsvasaras nakts stāsti par prozu un diskusijas par dzīvi un cilvēkiem atbilst meistardarbnīcas statusam. Vēl jāpiemin, ka šovasar par
"Priekšaicinājumu" saklausījuši arī citur Latvijā dzīvojošie literāti. Ja „Priekšaicinājumā" pērn piedalījās jaunie autori no Rīgas un Liepājas, tad šogad pulciņam rakstošo piepulcēsies arī jaunieši no Talsiem. Pavisam " Priekšaicinājums" pulcē ap piecpadsmit jaunos autorus no Latvijas un šis divu dienu literāri izglītojošais pasākums ir kā ieskrējiens jau labi zināmajam " Aicinājumam" , kas regulāri notiek Saulkrastos augusta vidū.
Sandra Vensko
30.07.2008.
Divdesmit gadi ir tik liels laika attālums, ka lūkojoties atpakaļ, jāliek plauksta virs acīm. Daudzas detaļas ir pagaisušas, daudzas iznākušas priekšplānā. Būtiskajam ir nobirušas laikmeta sanesas. Gan lielumu, gan mazumu tā īsti var ieraudzīt, tikai salīdzinot. Pirms divdesmit gadiem mēs bijām visā iekšā un viss uz mums iedarbojās nepastarpināti, šodien lūkojamies uz to laiku jau ar vēsu prātu un citu cilvēku acīm. Par padomju gados mūsu kultūrai nodarīto postu tik daudz ir runāts un rakstīts, ka jau sākam atkārtoties, tomēr līdz kopsavilkumam, manuprāt, vēl neesam tikuši. Vieni ir pētījuši kultūras cilvēku traģiskos likteņus, citi – represiju veidus un ir šķitis pašsaprotams, ka tas laiks bija viens vienīgs zaudējums. Ja tā tiešām būtu un visi radošie cilvēki būtu klusējuši vai sadarbojušies ar režīmu, tad mēs nepiedzīvotu tikko notikušos krāšņos divdesmit ceturtos Dziesmu un četrpadsmitos Deju svētkus, arī citās kultūras jomās vējš šodien dzenātu tikai smiltis.vairāk
« 1 ... 19 20 21 22 23 Nākamā lapa »